HTML

Magyar csoda

Az ország helyzete siralmas. De talán nem reménytelen. Egy „magyar csodára” lenne szükségünk. Hogyan csináljuk? Az utcaseprőtől a miniszterelnökig: TE ma mit tettél érte?

Ezt a blogot TE írod

Erre a blogra TE is írhatsz! Hozzászólásodat, ha arra érdemes, újraközlöm bejegyzésként, hogy üzeneted messze szóljon. (a hozzászólásodat mint ráutaló magatartást úgy értelmezem, hogy ehhez hozzájárulsz)

Friss topikok

Linkblog

Hass, alkoss, gyarapíts

2009.04.10. 08:00 Hunfucius

Gazdasági világválság közepén vagyunk. Vállalkozások mennek tönkre, munkahelyek szűnnek meg, megszorítások várhatóak. Országunk sereghajtó a térségben. Az emberek 40%-a hivatalosan nem dolgozik: feketemunkás, munkanélküli, vagy idő előtt nyugdíjazott. A politika elvesztette hitelét, a közéletet és a hétköznapokat pedig a pesszimizmus és az önzés uralja. A népesség csökken, hazánk Európa többi országához hasonlóan "elöregedik". Földünk túlnépesedik, fogy az olaj, a tiszta víz, az erdő, a hal a tengerből, a változó éghajlat egyre súlyosbodó környezeti katasztrófákat hoz.

Éppen itt az idő, hogy észbe kapjunk és változtassunk! Mert nem lehet, hogy a munkánál dicséretesebb legyen a naplopás, és Magyarország az adókerülés, ügyeskedés és a depresszió országa legyen, amely lassan a nyomorba süllyed.

Van lehetőség, hogy mindezen változtassunk. Aki pozitívan tekint a világra, az önmagát sem találja elveszettnek, hanem fejlődni törekszik. Aki fejlődni törekszik, az célt és követendő erényeket talál magának. Akinek pedig célja és erkölcsi tartása van, az képes hatni és alkotni a környezetében, és pozitívan formálni azt. Aki pedig pozitív formáló erő, az saját erejét sokszorosan kapja vissza a környezetétől, melyet ő alakított szebbé, és a hozzá hasonlóktól, akiket maga köré vonz. Tehát hass, alkoss, gyarapíts, és nemcsak a haza, ahogy Kölcsey mondja, de saját életed, családod, városod, sőt az egész világ fényre derül!

Mit jelent hatni, alkotni és gyarapítani? Úgy élj, hogy jobbá teszed környezetedet, hogy építesz, létrehozol, védesz, és élvezettel, de felelősséggel használsz, legyen szó javakról, eszmékről, vagy emberi kapcsolatokról...

Hass, alkoss, gyarapíts, és terjeszd az igét: a magyar csoda most kezdődik!

 

Szólj hozzá!

Címkék: filozófia válság erkölcs

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr441056511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása