HTML

Magyar csoda

Az ország helyzete siralmas. De talán nem reménytelen. Egy „magyar csodára” lenne szükségünk. Hogyan csináljuk? Az utcaseprőtől a miniszterelnökig: TE ma mit tettél érte?

Ezt a blogot TE írod

Erre a blogra TE is írhatsz! Hozzászólásodat, ha arra érdemes, újraközlöm bejegyzésként, hogy üzeneted messze szóljon. (a hozzászólásodat mint ráutaló magatartást úgy értelmezem, hogy ehhez hozzájárulsz)

Friss topikok

Linkblog

Bajnai nem cselez, hanem véd - de hol a csel?

2009.04.06. 08:30 Hunfucius

Bajnai szerint programja "a józan ész parancsa és a felelősség programja. Nincs világnézete, nincs pártállása, ahogy a válságnak sincs." A miniszterelnökjelölt az MSZP kongresszusán jellemezte ezekkel a szavakkal válságkezelő programját, kihangsúlyozva, hogy az se nem bal-, se nem jobboldali, és arra kérte pártjának tagjait, a programot ne tekintsék sajátjuknak, de támogassák. Kitért arra, hogy a szolidarítás jegyében komolyan gondolja, hogy a megszorítást a saját portáján kezdi - utalva a hirhedt pártfinanszírozási és a képviselők költségtérítésére vonatkozó törvényekre, melyeket kiemelt fontossággal fog kezelni. Zárásként pedig azzal a hatásos és szimpatikus kijelentéssel búcsúzott, hogy ő kapus (Bajnai az Építők színeiben Budapest I/B osztályban futballozik), aki nem cselezni, hanem védeni fog.

Mindez jól hangzik, és azzal kecsegtet, hogy talán mégis megfelelő szakmai kezekbe kerül az ország. Feltéve, ha a megkapja a megfelelő politikai támogatást. Bajnai üzletember, akit saját bevallása szerint nem a népszerűség vagy a politikai hatalom, hanem pusztán a menedzseri értelmben vett siker, vagyis a sikeresen megoldott üzleti probléma érdekel. Bár ez hidegen hangzik, és hiányolja az ember belőle az építő küldetéstudatot, mégis sokkal szerencsésebb mint ha politikai ambíciók vezérelnék.

Egy probléma azért van. Valójában nincs meg a politikai függetlenség. Kevésbé cinikus pillanatainkban, amikor elhisszük, hogy Gyurcsán Ferencet valóban küldetéstudat vezérelte, akkor levonhatjuk a következtetést, hogy a politikai játék nálunk mindent üt: akkora árat kell fizetni a hatalom megszerzéséért - támogatók szerzése a párton belül, harc a szavazatokért a pártok között -, hogy végül többet árt a politikus mint amennyit segíthet a hatalommal a kezében. Hiába tehát a megfelelő hozzáállás, pusztán az a tény, hogy Bajnai egy olyan párt jelöltje, amelyik egy év múlva választásokat akar nyerni, óvatosságra kell intsen minket.

1 komment

Címkék: gyurcsány válság bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarcsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr711048391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2009.04.06. 14:11:06

Ha az ember végigolvassa a politikai programot, szimpátiát ébreszthet.
A legfőbb kitűzött cél: megvédeni minél több magyarországi munkahelyet.
Támogatni akarja a magyarországi munkahelyek döntő többségét adó kis és közép vállalkozókat (az eddig kizárólag külföldi tőketulajdonosokat preferáló gazdaságpolitikai irány helyett).
Ha ezek egyre egészségesebben képesek működni, talán a rendkívül kedvezőtlen foglalkoztatottsági arány is javul majd és a bővülő munkaerőpiac képes lesz felszívni továbbszolgáló nyugdíjasok, a közszolgálatban, korkedvezményes és rokkantnyugdíjazásban ma menedéket találó hatalmas tömeget, a jelenleg meglévő négyszázezer munkanélküli mellett.
A nyugdíjakkal kapcsolatban az infláció követő nyugdíjemelést vesz tervbe a svájci indexálás helyett.
Nemrégiben Kéri László zártkörű beszélgetést hívott össze Orbán Viktor részvételével. Ennek ellenére valaki hangfelvételt készített és a beszélgetés tartalmát kiszivárogtatta. Ebből kiderült, hogy Orbán Viktor inflációkövető nyugdíjemelést tart szükségesnek.
A propagandisták azonnal rácsaptak, kiemelve, milyen ellenséges beállítottságú a nyugdíjasokkal szemben.
Most ugyanez szerepel a politikai programban, érdekes módon azok akik annakidején kígyót-békát kiabáltak, most hallgatnak, mint dinnye a fűben.
süti beállítások módosítása